Ege Postası
Geri

Başkan Tugay'dan Soyer'in Gediz turu yorumu: Gediz'e İzmir katkısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in,  Gediz Nehri'ndeki kirliliğe dikkat çekmek için başlatmış olduğu tura ilişkin TR35 ekranlarında değerlendirmelerde bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gediz Nehri'ndeki kirliliğe hassasiyet göstermesi gereken kurumun merkezi hükümet olduğunu vurguladı. Tugay,  "İzmir ili sınırları dışında bu konuya hassasiyet göstermesi gereken kimdir? Öncelikle merkezi hükümettir. Çünkü bazı durumlar ciddi anlamda ekonomik yatırımlar istiyor. Daha sonra o bölgenin yerel yönetimleri Kütahya, Manisa'dır. Ben Tunç Başkanın kafasındaki görüşün, bu adımların atılması için İzmir'in katkısının da vermek için olduğunu düşünüyorum.Çünkü hükümet çevre sorunlarını yeterince ciddiye almıyor" dedi.
Başkan Tugay'dan Soyer'in Gediz turu yorumu: Gediz'e İzmir katkısı
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Temmuz 2021 Cumartesi 08:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TR35 ekranlarında yayınlanan, Doğan Beyazgül'ün sunduğu Özgür Yorum programının bu haftaki konuğu Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay oldu. Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Gediz Nehri'ndeki kirliliğe dikkat çekmek üzere başlatmış olduğu Manisa, Kütahya ve Uşak turuna ilişkin konuştu.

Başkan Tugay, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in yaptığı incelemelerle kamuoyu farkındalığı oluşturmak istediğini ve bu farkındalığa İzmir katkısı sunmak istediğini belirtti ve halkın çevre ve iklim sorunlarına ilişkin yanlış bilgilendirliğini savundu.
Öte yandan Başkan Tugay, Soyer'in Gediz Nehri'nde yapmış olduğu incelemeleri bugün saat 16.30 sularında kendileriyle paylaşacağını ifade etti.

"İKLİM VE ÇEVRE SORUNLARI CİDDİYE ALINMIYOR"

Başkan Tugay, Soyer'in Gediz Nehri'nde yapmış olduğu çalışmanın çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek Soyer'in bu çalışmadaki amacının çevre farkındalığı oluşturmak ve İzmir'in katkısını sunmak olduğunu belirtti.

Başkan Tugay, sözlerine şöyle devam etti:

"Gediz Nehri'nin bir kısmı Körfez ağzına, bir kısmı da komşuluğumuz olan alana dökülüyor. Burada Körfezin temizliğine direk etki gösteren kirliliğiyle Körfezi maalesef kirleten bir akarsudan bahsediyoruz. Peki bu akarsuyu nerede, nasıl kirletiyoruz. Bunun üzerine hiç düşündük mü? Bunları incelmek için   yol boyunca bu akarsuya nasıl muamele yapıldığını, neler olduğunu aşama aşama gözleyen, dökümante eden ve muhtemelen bugün 16.30'da bunlarla ilgili gözlemlerini, kanaatlerini bize raporlayan bir çalışma olacak bu. Bu durumda beklenen Gediz'i kirleten neyse onu bulup temizlemek gerekir. Suyun kullanımıyla ilgili bir seçeneğimiz olsun hem de  döküldüğü yerde denizi kirletmesin. Bunu istemiyoruz. Ama İzmir ili sınırları dışında bu konuya hassasiyet göstermesi gereken kimdir? Öncelikle merkezi hükümettir. Çünkü bazı durumlar ciddi anlamada ekonomik yatırımlar istiyor.Daha sonra o bölgenin yerel yönetimleri Kütahya, Manisa'dır. Burada umuyorum ki oluşturulan farkındalıkla birlikte adımlar atılacaktır diye umuyorum. Ben Tunç Başkanın kafasındaki görüşün, bu adımların atılması için İzmir'in katkısının da vermek için olduğunu düşünüyorum. Bunu da belki yapacaktır ama çok ümitsiz bir şekilde, şöyle düşüyorum ki maalesef hükümetimiz çevre sorunlarını yeterince ciddiye almıyor. Bunun faturası da ülkemize, dünyamıza çok ağır olacak. Dünyanın bir numaralı önceliği iklim ve  çevre sorunları. Maalesef küçük bir grup hariç dünyanın genelinde iklim ve çevre sorunları ciddiye alınmıyor. Türkiye'de de halkın çevre ve iklim sorunları konusunda bilinçlenmemelerinin  önüne geçiliyor. Halk yanlış yönlendiriliyor. Bir termik santral yapıldığında, santralin ekonomiye katkı sunduğu söyleniyor. Kömürü kullanımı için yapılan bir tesis olduğu söyleniyor. Ama verdiği zararlarla ilgili doğru rakamlar, bilgiler söylenmiyor. Toprağın ve suyun doğru kullanımıyla ilgili hemen hemen kimse konuşmuyor. İki denizin ekosistemini etkileyecek anormal bir proje olan Kanal İstanbul projesi, bin yılın projesi gibi lanse ediliyor. Oysa bununla birlikte ne tür bir sorun silsilesi yaşayacağımız konuşulmuyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası